Wandel- én fietsknooppunten

Wandelroutenetwerk Zuid-Holland
In de hele provincie is het uitzetten van je wandeling heel eenvoudig met de knooppunten van het wandelroutenetwerk. Kijk op www.wandelnet.nl 

wandelkaart Drechtsteden // wandelkaart-drechtsteden.jpg (41 K)Drechtsteden
Het netwerk is maar liefst 190 km lang en ontsluit vele mooie paden en iconische plekjes in deze regio. Naast de drie hoogtepunten Biesbosch, Kinderdijk en de historische binnenstad van Dordrecht, kun je vooral genieten van het water (vanaf dijken en vanaf de Waterbus) en de polders.
De digitale wandelrouteplanner van de Drechtsteden beschikbaar op www.wandelnet.nl .

Wandelkaart Drechtsteden
De wandelkaart Drechtsteden bevat 190 km wandelplezier, wandelroutes en dagtochten. Verkrijgbaar voor € 1,- o.a. bij VVV Dordrecht en in de VVV-webshop. 

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden
Wandelkaart AV-wandelroutenetwerkMet de knooppunten van het wandelroutenetwerk is het uitzetten van je wandeling wel héél eenvoudig. Je ontdekt plekjes en paden die je nog niet kende, vlak om de hoek en verderop! Met bijna 600 kilometer aan wandelroutes stippel je ook makkelijk een meerdaagse tocht uit. Het netwerk bestaat uit ruim 570 kilometer wandelroutes, 400 routepalen en ruim 60 informatiepanelen. Routepalen en informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Kijk voor meer informatie over dit deel van het wandelroutenetwerk op www.wandelenindepolder.nl

Wandelkaart Alblasserwaard Vijfheerenlanden
Handige wandelkaart Alblasserwaard-Vijfheerenlanden met alle knooppunten, horeca, bezienswaardigheden en andere informatie. Schaal 1:27.500, € 7,95 verkrijgbaar bij VVV en in de VVV-webshop

Hoeksche Waard
wandelkaart hw // wandelkaart-hw.jpg (43 K)Het netwerk bestaat uit 470 km wandelroutes waarvan 100 km over onverharde paden gaat en 40 km over boerenland. Er zijn vele bijzondere themaroutes die de wandelaar leiden over dijken, langs kreken, bloeiende akkerranden en terrassen. Een ontmoeting met een Schotse Hooglander, een lepelaar of een bever behoort ook tot de mogelijkheden. Eén van de meest bijzondere routes loopt over een oude postroute uit de tijd van Napoleon, waarbij u her en der nog de mijlpalen kunt terugvinden. De Deltapontjes maken de aansluiting op overige wandelnetwerken mogelijk. Kijk op www.wandelnet.nl .

Wandelkaart Hoeksche Waard
Kaart van het gloednieuwe wandelroutenetwerk in de Hoeksche Waard. Het netwerk bestaat uit 470 km wandelpaden. Verder zijn op de kaart 8 themaroutes opgenomen. Gratis verkrijgbaar bij VVV Hoeksche Waard en in de VVV-webshop.

Wandelroutes >


Fietsknooppuntennetwerk

fietsroutenetwerkHet fietsroutenetwerk strekt zich uit over de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.  Het hele netwerk is 325 km lang. Op de kaart (achterin het boekje) staat een aantal nummers. Dit zijn de knooppunten van het fietsroutenetwerk, die de basis van de bewegwijzering vormen. Met dit bewegwijzeringsysteem kunt u zelf uw routes samenstellen. Daarvoor noteert u startplaats en de knooppunten van de rondrit die u wilt volgen. De afstand tussen de knooppunten staat met rode cijfers op de kaart vermeld.

Anders dan bij veel bestaande routes kunt u dit fietsroutenetwerk in twee richtingen fietsen. Duidelijke groen-witte borden met daarop de nummers van de knooppunten begeleiden u in beide richtingen. In de bebouwde kom zijn de borden op ooghoogte op palen gemonteerd. In het buitengebied zijn de borden iets lager, meestal op bermplanken, te vinden. De lengte van uw route kunt u zelf bepalen. Op elk knooppunt staat een overzichtsbord, zodat u onderweg gemakkelijk uw route kunt aanpassen. 

Fietskaart
Ga op pad met de handige fietskaarten uit de serie Fietsen in de Regio. Citoplan fietskaarten en met alle fietsknooppunten, LF-fietsroutes op een handzaam formaat kaart, schaal 1:50.000. VVV Zuid-Holland verkoopt de hele serie, o.a. Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Drechtsteden of Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Rozenburg. Verkrijgbaar bij VVV of in de VVV-webshop.

Plan hier uw route via de online routeplanner!
Fietsroutes >

Meldpunt
Een kapot routepaaltje melden of een beschadigde markering doorgeven, kan via één centraal punt: meldpuntroutes.nl.

  • print