Varen in de Polder

kanoverhuur de molentocht De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden is een prachtig gebied. Het afwisselende landschap nodigt uit tot recreatieve en toeristische activiteiten. Of tot zomaar genieten van de lintbebouwing, van de weilanden, de boerderijen, het landschap, de koeien en de natuur. Door in het gebied te wandelen, te fietsen of… te varen.

Door te varen geniet u ten volle. Vanaf het water is alles anders en het ontspant veel meer. Daarvoor is er een vaarroutenetwerk ontwikkeld. Met routes en voorzieningen, speciaal voor u. Al varend komt u op veel bekende, maar vooral ook op voor u tot nu toe onbekende plaatsen. Op de mooiste plekjes en bij de historisch gezien interessante bezienswaardigheden.

Vaarroutes
Ga het water op via het vaarroutenetwerk. Op de website varenindepolder vind je 15 leuke vaarroutes door de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.
Om het varen in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden aantrekkelijk te maken zijn er speciale voorzieningen aangebracht. Zoals specifieke kanosteigers, uitstappalen en informatiepanelen. De startplaatsen zijn centraal gelegen met in de directe nabijheid voldoende parkeergelegenheid.
Kijk op varenindepolder voor de adressen van de startplaatsen, print je route of haal hem op bij één van de deelnemende bedrijven.

Vaarroute AV

  • print