Beleef, proef en ontdek de Alblasserwaard

dinsdag 14 mei 2019

Na het succes van voorgaande jaren, organiseert Stap & Trap samen met Den Hâneker het 4 daags fiets- en wandelevenement in de Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden onder de naam “Vierdaagse Alblasserwaard”.
Plezier, sportieve prestaties of gewoon het opdoen van wat extra vitamine D. Alle sportniveaus zijn welkom.

Beleef, proef en ontdek
Al lopend en fietsend kan men van woensdag 29 mei t/m zaterdag 1 juni niet alleen meer van de omgeving zien, maar vooral ook beleven. Men komt door de prachtige polder en pittoreske dorpen. Bij het wandelen kunnen deelnemers kiezen uit zes afstanden tussen de 5 en 40 kilometer. De fietsers kunnen variëren van 30 tot 80 kilometer per dag. Door de diverse thema’s, de rustpunten bij onder meer de Den Hâneker ondernemers, de mix van actief bewegen en nagenieten met een hapje en drankje bij de tent met livemuziek op de achtergrond maakt dat er voor jong en oud wat te beleven is.

Streekparade 2019
De start en finish zijn in de grote tent die midden in Hoornaar staat. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht gezellig entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Op vrijdagavond wordt traditiegetrouw een feestavond gehouden met Nederlandstalige muziek en liveoptredens, aangeboden door Stichting Vrije Recreatie. Op zaterdag zal de Streekparade georganiseerd gaan worden, waar diverse streekproducten geproefd kunnen worden. Er zijn nog een aantal kramen te huur (meer info via Desiree Aantjes/ desiree@denhaneker.nl)

Nieuw in 2019

• Vier dagen wandelen in plaats van drie
  • Family Proof route op donderdag voor de 30km fietsroute en 10km wandelroute (incl. puzzeltocht). De fietsroute is voorzien van extra rustpunten – zoals Avonturenboerderij Molenwaard. Na het oplossen van diverse vragen onderweg krijgen deelnemers na afloop allemaal een ‘versnapering’ bij de finish.
  • Sport Edition: dagelijks 80km fietstocht voor wielrenners (woensdag en vrijdag starten vanaf 17.00 - donderdag en zaterdag vanaf 13.00
  • In actie voor de Hartstichting: een deel van het inschrijfgeld komt ten goede aan dit goede doel
  • Streekparade op zaterdag 1 juni in Hoornaar bij de tent
  • Fotowedstrijd: dagelijks maken we 3 mensen blij met een pakket met streekproducten
  • Rustpunt van de dag: dagelijks kunnen deelnemers stemmen op ‘het rustpunt van de dag’. Welke (Den Hâneker) ondernemer springt eruit qua gastvrijheid? Waar heeft men de streek het beste kunnen ‘beleven – proeven en ontdekken’? Uiteraard is voor deze ondernemers ook een mooie prijs geregeld.

Programma per dag

• Woensdag (thema molens), met na afloop een optreden van Shepperd’s Pie.
  • Donderdag (thema familie). Deze dag is het mogelijk om de Family Proof route te fietsen/ wandelen. Vanaf 14.00u zijn er optredens van Let’s get started uit Lexmond en de BoezemBoys uit Noordeloos en is er extra kinder-entertainment op het terrein geregeld.
  • Vrijdag (thema water), met na afloop een optreden van Peter van ’t Hart. En s’avonds een feestavond verzorgd door Stichting Vrije Recreatie.
  • Zaterdag (thema streekproducten). Vanaf 10.00u is het mogelijk om – ook voor niet deelnemers aan de Vierdaagse Alblasserwaard – de streekparade gratis te bezoeken. Vanaf 14.00u zal traditiegetrouw het Arkels Visserskoor een optreden verzorgen.

Meer informatie en/ of voorinschrijven met korting kan via www.vierdaagsealblasserwaard.nl